Het Nederlandse volkslied

Optredens

“Vandaag is rood, de kleur van jou lippen”, “bloed, zweet en tranen”, “jij krijgt die lach niet van mijn gezicht“. Dit zijn enkele van de liedjes die bijna iedereen in Nederland mee kan zingen, en er zijn veel volkszangers in Nederland. Het Nederlandse lied zou je bijna wel cultureel erfgoed kunnen noemen.

Het is niet voor niks dat in het liedje ‘Het land van’ van Lange Frans en Baas B de volgende zit bevat: “Kom uit het land waar André Hazes over 100 jaar in elk café nog steeds de baas is”. En dat is volledig waar, Maakt niet uit kroeg of bar je binnen loopt, waar je ook komt in Nederland, overal kunt u de muziek André wel langs horen komen.

André’s liedjes worden nu gezongen door zijn zoon André Hazes Jr. Junior zingt echter niet alleen vaders liedjes. Hij werkt ook hard aan zijn eigen hits in de muziekindustrie. De positie van André Senior als baas in alle cafés is echter nog niet ingevuld.

Optredens

Naast de familie Hazes hebben we ook veel andere beroemdheden in Nederland. Marco Borsato, Guus Meeuwis, Jan Smit en Frans Bauer en nog veel en veel meer. Iedere Nederlander kan minimaal wel één liedje van die artiesten meezingen.Deze mensen treden echter al jaren op, maar hoe zit het met de nieuwe generatie? Kleine Andre Hazes is natuurlijk al besproken. Mart Hoogkamer is een van de nieuwste sterren van Nederland en zijn cover op het strand van “Unchained Melody” heeft veel landelijke aandacht gekregen. Hij kreeg al snel miljoenen views op sociale media kanalen. Maar zeker Tino Martin zal niet mogen ontbreken in de lijst van nieuwe Nederlandse volkszangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *