Verschillende bezienswaardigheden Antwerpen

bezienswaardigheden antwerpen

Antwerpen is een zeer grote stad wat gelegen ligt in het vlaamse deel van België. Dit is ook meteen een van de grootste steden van het land. Ook voor toeristen zijn hier vele dingen die je kunt doen. Neem bijvoorbeeld alle bezienswaardigheden Antwerpen zoals de Grote Markt. Dit is de plek waar je je avontuur in Antwerpen kunt gaan beginnen. Op de Grote Markt van Antwerpen ligt meteen namelijk een van de grootste trekpleister, het Stadhuis namelijk. Dit is een zeer groot gebouw wat makkelijk het herkennen is want er zitten vele vlaggen aan de voorkant. Dat dit een echte indrukwekkend gebouw is is wel gebleken toen het in 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst is gezet. Dit gebouw is in 1561 al gebouwd en ziet er nog steeds als nieuw uit.

bezienswaardigheden antwerpen

Wat kun je nog meer in Antwerpen doen?

Buiten dat er veel bezienswaardigheden Antwerpen zijn kun je er ook vele andere dingen doen. België staat namelijk ook bekend om een aantal andere dingen. Neem bijvoorbeeld de overheerlijke chocolade. België maakt misschien wel de allerlekkerste chocolade op de hele wereld, dit kun je dan ook niet vergeten wanneer je er bent. Verder staat dit land ook bekend om zijn bieren. Ben je dus een echte bierliefhebber dan moet je hier een lekker biertje uit de streek proeven die je nergens ander kunt krijgen.

Andere indrukwekkende gebouwen

Dat het Stadhuis van Antwerpen interessant is is bekend, maar er zijn nog vele andere bezienswaardigheden Antwerpen die je niet kunt missen. Neem bijvoorbeeld het Steen. Dit is een van de mooiste basilieken die er is. Zowel de binnen als buitenkant is zeer indrukwekkend om te zien. Hetzelfde geldt voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook dit is een zeer indrukwekkend gebouw om naar te kijken. Deze kerk is open voor iedereen en wanneer je binnenkomt zul je merken dat ook de binnenkant zeer indrukwekkend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *